A kollégium új kápolnájának megáldása

A kollégium új kápolnájának megáldása

2019. január 31. Dr. Veres András Megyéspüspök úr, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke megáldotta a kollégium területén újonnan kialakított egyetemi kápolnát

Homíliájában felhívta a fiatalok figyelmét a csend fontosságára, mivel Isten hangját csak a csendben lehet meghallani. Püspök atyával koncelebrált Horváth Imre városplébános, Kovács Gergő Vilmos soproni egyetemi lelkész, Kaposi Gábor győri egyetemi lelkész, Horváth László kórházlelkész.

A szentmisén részt vett a Soproni Egyetem vezetősége, számos oktatója és dolgozója, és nem utolsó sorban a Kollégium közössége. A kollégisták a ministrálás mellett a zenei szolgálatot is teljesítették az ünnepi szentmisén, amelynek végén Kaposi László kollégiumigazgató megköszönte a Püspök úrnak az első szentmise bemutatását, valamint a püspökségtől kapott főoltárt, majd ezután agapéra invitálta a megjelenteket.

A diákok az esti közös kompletóriumra már boldogan vehették birtokba az újonnan megáldott kápolnát, amely remélhetőleg tovább segíti lelki életük gyarapodását és hitük elmélyítését.