Egyetemi lelkészség

Szakkollégiumunk kápolnája

A Szent Pál Katolikus Szakkollégium új kápolnáját 2019. január 31-én áldotta meg Dr. Veres András győri megyéspüspök, intézményünk fenntartója. 

A kápolna éke az a szárnyasoltár, amelyet püspök atya ajándékozott a szakkollégiumnak. Ez az oltár egykor a győri püspökvár oratóriumát ékesítette. Az oltár központi képén a Boldogságos Szűz Mária látható a gyermek Jézussal és Szent Márk evangélistával. Az oltár szárnyain Szent Pál, illetve Alexandriai Szent Katalin képe látható. A tabernákulumajtó faragott fa reliefje az Isten Bárányát ábrázolja.

Kápolnánk további ékessége a Fatimai Szűzanya szobra, valamint Golgota című olajkép, mely az ismert soproni festő Mende Gusztáv alkotása. 

Kápolnánk az imádság, az elcsendesedés helye, egy nyugodt, de annál fontosabb helye a háznak, az ittlakók titkos erőforrása. És nem utolsó sorban ez a hely a közösségi élet fontos színtere, hiszen itt élhetjük meg, hogy a hit is összeköt, összetart bennünket.

Programjaik: heti rendszerességgel bemutatott szentmise, közös zsolozsma, rózsafüzér, szentségimádás, lelki nap, és lelkigyakorlat. Mindezek a lehetőségek alkalmat adnak a lélek felfrissülésének.

A soproni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség

A soproni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség megalapítása egybekapcsolódik a Szakkollégiumunk elindulásával. 

Az Egyetemi Lelkészségnek az a célja, hogy az egyetem falai közé a saját keretei között eljuttassa az evangélium örömhírét. 

Célunk így, hogy lehetőséget adjunk a Soproni Egyetem hívő, katolikus polgárainak a találkozásra, ezt szolgálják a különféle tevékenységeink. Az összetartó hétvége, az adventi gyertyagyújtások az egyetem különböző karain, az egyetem kulturális életébe való belekapcsolódásunk, a Katolikus Egyetemi Bál, és a Szakkollégium területén megrendezett lelki, kulturális programjaink. 

Mindezt azzal a nemtitkolt céllal tesszük, hogy az egyetem hívő hallgatói megérezzék, hogy ők nem csupán egy felsőoktatási intézmény közösségébe tartoznak, hanem egy Katolikus hívő közösségbe is, mely megtartó erő, titkos erőforrás tud lenni az ember életében.

Kapcsolat

9400, Sopron Szent György utca 7.

Kovács Gergő Vilmos 
Egyetemi lelkész
Tel: 06/30 424-7408
Email: kovacsgergovilmos@gmail.com