XI. Katolikus Egyetemi bál

XI. Katolikus Egyetemi bál

Február 14-én került megrendezésre tizenegyedik alkalommal az immár hagyományos farsangi eseménynek számító Katolikus Egyetemi Bál a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium szervezésében.

Az esemény résztvevői, mint mindig, most is jórészt a kollégium diáksága és a kollégium egykori lakói voltak, ám természetesen az előző évekhez hasonlóan idén is jelen volt Dr. Veres András megyés püspök atya, valamint Dr. Katona György, a Soproni egyetem oktatási rektor helyettese, a kollégium vezetői és az egyetem számos oktatója.
A bál ismét jó lehetőséget nyújtott arra, hogy a kollégium lakói és az egyetem oktatói kicsit más „dimenzióban” találkozzanak, mint a hétköznapokban.
A kollégisták által bemutatott hagyományos nyitótánc ez évben a megszokottaktól kissé eltérően nem keringő, hanem néptánc volt, melyhez a talpalávalót a soproni fiatalokból alakult Figurás banda húzta.
A bál a résztvevők véleménye alapján az elmúlt pár év legjobb kollégiumi bálja volt, jó alkalom a vizsgaidőszak lezárására, üdítő színfolt az új félév kezdetén.